Zoeken

Heldendaad: collega Mario redt leven vliegtuigpassagier

Een heldendaad van onze collega Mario. Als Monteur Technische Installaties op Schiphol redde hij afgelopen maandag het leven van een passagier die onwel werd. Terwijl omstanders in paniek waren en niet goed wisten wat te doen, bleef Mario rustig en zorgde hij ervoor dat de passagier veilig aan de hulpdiensten kon worden overgedragen.

Direct te hulp

Op maandag 13 november vertrok onze nietsvermoedende Mario naar zijn werk. Het zou een dag als geen andere worden, dacht hij. Onderweg naar een passagiersbrug waar een storing plaatsvond, werd hij aangesproken door een dame van Schiphol. Er was een melding binnengekomen over een van de passagiers op de brug naast hen. De betreffende man was tijdens de vlucht onwel geworden en was op de grond van de passagiersbrug gevallen.

 

Samen met de dame van Schiphol snelde Mario zich naar de passagiersbrug, waar ze de man op de grond zagen liggen. Mario aarzelde geen moment en schoot de man te hulp. Samen met de aanwezige stewardess legde hij de passagier in een stabiele positie op de grond. Hij stelde de man gerust en door middel van diverse vragen wist hij de passagier bij bewustzijn te houden. Intussen controleerde hij de ademhaling van de man.

Dankbaarheid en waardering

Ambulances, de brandweer en de marechaussee waren uitgerukt om de man te hulp te schieten. Toen de hulpdiensten eenmaal gearriveerd waren, kon Mario de passagier aan hen overdragen. De rust keerde langzaam terug en Mario vervolgde zijn werk alsof er niets gebeurd was.

 

De luchtvaartmaatschappij waarmee de betreffende passagier vloog is Mario ontzettend dankbaar. Ze complimenteerden hem met de uitstekend verrichte handelingen en Mario ontving een grote bos bloemen als blijk van waardering. Zonder hem had het heel anders kunnen aflopen met de betreffende passagier.

BHV cursus

Wij van VolkerRail zijn uiterst trots op Mario en zijn adequate handelen. Fantastisch dat onze collega op zo’n hectisch moment zo rustig en vakkundig te werk is gegaan! De passagier maakt het naar omstandigheden gelukkig goed.

 

En Mario zelf? Die blijft er nuchter onder: “Als je kan helpen dan doe je dat. Bij VolkerRail hebben we een cursus BHV gehad. Nu weet je waar je die voor gehad hebt, ik ben blij dat ik daardoor heb kunnen helpen.”

 

Fantastisch werk Mario!!!