Zoeken

Landelijke Veiligheidsdag

Bij VolkerRail werken we veilig, of we werken niet. Veiligheid is binnen ons werk het allerbelangrijkst. Vandaag staan we stil bij veiligheid in de branche. VolkerRail, onderdeel van VolkerWessels, sluit ook dit jaar aan bij de landelijke Veiligheidsdag, het initiatief van Bouwend Nederland, Uneto-VNI en de Aannemersfederatie. Alle 120 VolkerWessels-ondernemingen doen vandaag mee. Dit jaar gaan al onze medewerkers met elkaar op een interactieve manier het gesprek aan over veiligheid. 

De weg naar Veiligheid

Veiligheid is één van de kernwaarden van VolkerWessels. We willen dat al onze medewerkers en ketenpartners aan het einde van de dag veilig thuis komen. Om dit te bereiken is veilig werken van groot belang. Dit jaar heeft VolkerWessels als invulling voor de veiligheidsdag gekozen voor een spel; De Weg naar Veiligheid©. Het is een spel waarin je als groep met elkaar in gesprek gaat over veiligheid. Over regels, dilemma’s en over gedrag. Vaak zit er een groot verschil tussen wat geschreven is, over wat hoort en moet en de dagelijkse praktijk. We willen graag dat mensen eerlijk zijn tegen elkaar, praten over de risico’s die ze nemen en lopen, elkaar aanspreken en elkaar helpen.

 

Interview met Veiligheidsmanager Daan Thijsen

Op woensdag 7 maart jl. was ‘Veiligheid in de bouw’ een nieuwsitem op BNR Nieuwsradio. Voor dit item interviewde verslaggever Jigal Krant de manager Veiligheid VolkerWessels, Daan Thijsen. Daan introduceerde het veiligheidsspel van VolkerWessels. Het volledige interview  (vanaf 12.20) is terug te luisteren via de volgende link: https://www.bnr.nl/podcast/bouwmeesters/10340985/veiligheid-in-de-bouw.

Veiligheidsprogramma WAVE

Aan veilig werken doen we binnen VolkerWessels geen concessies. Veiligheid is een van de kernwaarden van onze organisatie. We werken veilig of we werken niet. Het is van belang dat iedereen zich bewust is van de risico’s van het vak en veilig werken moet vanzelfsprekend zijn. Aan kennis, persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsmaatregelen zal het niet liggen. Het gaat om alert zijn. Want een kleine onoplettendheid kan grote gevolgen hebben. Ons veiligheidsprogramma WAVE: Wees Alert! Veiligheid Eerst!, focust zich juist op dit bewustzijn en gedrag.