Zoeken

Social Return: VolkerRail doet iets terug voor de maatschappij

Bij VolkerRail doen we ons best om regelmatig social return toe te passen in ons werk. We vinden het belangrijk om als bedrijf ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken in wat we doen. Vandaag kregen we daarom bijzonder bezoek. In samenwerking met Feijenoord Straal & Schildersbedrijf ontvingen we een aantal mensen van Philadelphia op één van onze locaties: het RDM-innovatiedock. Philadelphia is een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunt. Bij het RDM-innovatiedock werden zij hartelijk ontvangen door Henrie van Buuren, verandermanager bij VolkerRail RWW (Rail/Weg/Water).

RDM-innovatiedock

De gasten kregen een uitgebreide rondleiding in het RDM-innovatiedock, door onze partner van iTanks. Vervolgens werden ze getrakteerd op een dronevlieg-optreden van de Dutch Drone Company en kreeg de groep de gelegenheid om ook zelf aan de slag te gaan. Met een aantal medewerkers van JulesDock werd door de gasten een bouwwerk van spaghetti gemaakt, om zo op een laagdrempelige wijze kennis te maken met de bouwwereld.

Goed gevoel

In de middag werd genoten van een lunch, waarna de groep weer veilig thuisgebracht werd in Dordrecht. Henrie liet weten dat de dag erg goed gevallen is: “Het is geweldig om als bedrijf iets terug te kunnen doen voor de maatschappij. Om deze mensen een keer te kunnen laten zien waar wij met VolkerRail onder andere werken, dat is fantastisch. Het geeft me enorm veel energie om deze groep zo enthousiast te zien. Het voelt goed om te geven.”

 

We willen onze partners van iTanks, Dutch Drone Company en JulesDock hartelijk danken voor hun inzet en bijdrage. Ook danken we onze gasten van Philadelphia voor hun komst en enthousiasme.