Zoeken

Succesvolle buitendienststelling Schiedam-Rotterdam

Vorige week hebben onze mensen in Schiedam-Rotterdam de buitendienststelling in Schiedam-Den Haag succesvol afgerond! Gedurende zeven dagen zijn zij bezig geweest met de werkzaamheden. Er is rondom de DHS bruggen in Rotterdam ruim 2 km spoor vernieuwd en er zijn 6 wissels vernieuwd.

Omvangrijke operatie

Het unieke karakter van dit werk is dat het geheel op een betonnen kunstwerk (brugdek) ligt. Dit brugdek ligt hoog boven de andere infra. Naast het vernieuwen van sporen en wissels moest het brugdek geheel worden voorzien van ongeveer 8000 vierkante meter ballastmatten waarop het spoor is aangelegd. Met een telekraan en met de Kirow zijn de wissels ingebracht, met de Unimat-stopmachine zijn de sporen en wissels op positie gebracht.

Logistieke uitdaging

Met twee grote mobiele zeefinstallaties is de ballast gezeefd en retour gebracht. Hiervoor zijn vier grote depots ingericht langs het traject, op gemeenteterrein en op het parkeerterrein van de voetbalvereniging in de omgeving. Vrachtwagens reden af en aan door de stad om de tonnen ballast op de plek van bestemming te brengen. Hiervoor zijn met de gemeente goede afspraken gemaakt om het werk veilig voor de omgeving te kunnen realiseren. Daarnaast moesten voorzieningen worden getroffen om de DHS bruggen, die middenin onze vernieuwing staan, bedienbaar te houden voor scheepvaartverkeer. Hierdoor ondervond ook deze logistieke tak geen hinder aan onze werkzaamheden.

Volgens plan

Tot slot zijn de wisselverwarmingssystemen, seinwezencomponenten en kabelkruisingen vernieuwd, en is het onze mensen gelukt om het spoor weer op tijd in dienst te geven. Goed werk, mooi resultaat!