Zoeken

Uitvoering project IJssel-Herfte gestart.

De uitvoering van project NoorderSpoort is gestart. NoorderSpoort is een aannemerscombinatie van de VolkerWessels-ondernemingen VolkerRail, Van Hattum en Blankevoort en KWS. Het werk wordt uitgevoerd in opdracht van de Zwolse Alliantie Zwaluw.

Meer treinen naar Emmen

De komende drie jaar zal worden gewerkt aan deze zeer omvangrijke klus. VolkerRail is verantwoordelijk voor alle spoorwerkzaamheden, KWS voert onder andere grond- en asfaltwerk uit en Van Hattum en Blankevoort werkt aan verschillende civieltechnische kunstwerken binnen het gebied. Het spoorwerk bestaat onder andere uit het uitbreiden en vernieuwen van de RGS-opstelsporen ten zuidwesten van station Zwolle. Daarnaast wordt het spoor tussen Zwolle en Herfte verdubbeld. Hierdoor kunnen na afloop van het project meer treinen naar Emmen rijden.

Loskoppelen opstelterrein

Dit weekend starten de spoorwerkzaamheden. De achterkant van het RGS-opstelterrein wordt dan losgekoppeld van de bestaande spoorinfra.

Maar liefst 450 diensten, verdeeld over de disciplines Baan, Seinwezen, Bovenleiding, Kabels & Leidingen en Wisselverwarming zijn nodig om de werkzaamheden van dit weekend uit te voeren.

 

Het nieuw te bouwen opstelterrein zal aanzienlijk worden vergroot. Dit is nodig om de spoorverdubbeling aan de andere kant van Zwolle uiteindelijk mogelijk te maken. De komende weken zal dit werk worden uitgevoerd. Vervolgens gaan KWS en Van Hattum en Blankevoort aan de slag.

 

Prachtig project

In het voorjaar van 2019 bouwen we de spoorinfra weer op. Er worden dan onder andere relaishuizen, onderstations, perrons en een nieuw bovenleidingssysteem gebouwd. Daarnaast wordt verlichting aangebracht en leggen we glasvezel aan.

 

We wensen het team veel succes tijdens de uitvoering van dit prachtige project!