Zoeken

Uniek onderhoudswerk: mobiele werkplaats succesvol ingezet

Vorige week is in Contractgebied Amsterdam uniek werk uitgevoerd. Na lange tijd is de mobiele werkplaats weer ingezet. In de nacht van 25 op 26 maart zijn de onderhoudswerkzaamheden begonnen. Dankzij de inzet van de mobiele werkplaats heeft dat geresulteerd in vijf volledige en succesvolle werknachten.

Verdubbelde werktijd

In eerste instantie is de mobiele werkplaats in het leven geroepen om op een veilige manier onderhoudswerkzaamheden aan in dienst gesteld spoor uit te voeren. Er is geen aanrijdgevaar omdat men in de mobiele werkplaats volledig afgesloten is. Hoewel deze werkplaats veilig werken aan het spoor ook overdag mogelijk maakt, is toch besloten hier geen gebruik van te maken. In plaats daarvan is de mobiele werkplaats nu ingezet om ervoor te zorgen dat ’s nachts langer doorgewerkt kon worden. Dit betekent dat er in deze nachten tot wel 8 uur lang gewerkt kon worden, een ruime verdubbeling van de werktijd.

In dienst

Dinsdag- op woensdagnacht was een bijzondere nacht in een al zo unieke werkweek: met de mobiele werkplaats hebben onze mensen het mogelijk gemaakt om te werken op continu in dienst gesteld spoor. Geen enkele buitendienststelling was nodig om het werk goed en veilig te laten verlopen. Een mooi succes, waarover ook onze opdrachtgever ProRail erg enthousiast is!

Essentiële samenwerking

Een goede samenwerking met ProRail Verkeersleiding was in deze uitvoering van essentieel belang. Ongeveer vier uur voordat de uitvoering plaatsvond, is samen met ProRail Verkeersleiding een logistiek plan gemaakt. Hierbij werd gezocht naar ruimte in de dienstregeling die niet door de treindienst werd benut. In deze ruimten zijn rijpaden ingelegd waarin de werkzaamheden plaats konden vinden.

Enorme kansen

Volgende week zal worden geëvalueerd over de toekomstige inzet van de mobiele werkplaats. Onze Projectleiders Brian Hukom en Wouter Adriaanse kijken trots terug op deze werkmethode, Brian: “Amsterdam is één van de drukste emplacementen van Nederland. Als het zelfs hier mogelijk is om met de mobiele werkplaats planmatig onderhoud uit te voeren, dan denk ik dat dit voor de rest van Nederland enorme kansen biedt!”

 

Dankzij de goede samenwerking met ProRail Verkeersleiding hebben we deze bijzondere manier van werken mogelijk kunnen maken. Complimenten aan iedereen die aan deze werkzaamheden heeft bijgedragen!