Zoeken

Update Eemshaven: werkzaamheden in volle gang

Er gebeurt een heleboel op ons project in de Eemshaven. VolkerRail werkt hier samen met KWS aan de realisatie van nieuw spoor. Het werk begint steeds meer vorm te krijgen. Er wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het spoor in het eerste weekend van 2018 in dienst te kunnen geven.

Buitendienststelling

In week 27 is er een 5-daagse buitendienststelling geweest. In deze periode is het bestaande industriespoor vanaf Roodeschool gereed gemaakt voor reizigersvervoer. Ook zijn onder andere wissels vervangen en alignementen aangepast. Er zijn overwegen opnieuw aangelegd en er zijn sporen met meer dan 150 lassen voegloos gemaakt.

Samenwerking

Naast de 5-daagse buitendienststelling heeft VolkerRail het bestaande spoor met regelmaat buiten dienst. Op deze manier kunnen er allerlei werkzaamheden uitgevoerd worden, zo zijn er terpen ter hoogte van de nieuwe kasten gebouwd en bouwen we 3 kilometer spoor dat buiten de waterkering wordt geplaatst. Er wordt goed samengewerkt met KWS, VSKR en Elja Beton- en Waterbouw. Onze collega’s van KWS hebben diverse overwegen geasfalteerd, de schermdijk aangepast en een asfaltbaan aangelegd. Na de zomer zullen we hier spoor op gaan bouwen. Door de collega’s van VSKR zijn 20 spoorkruisingen gemaakt en ter hoogte van de radarpost maken onze collega’s van Elja Beton- en Waterbouw een traverse over het spoor. 

Na de zomer gaan we verder met het bouwen van een relaishuis, het beveiligen van 11 kilometer spoor, het afbouwen van perrons, het aanleggen van schouwpaden en het plaatsen van hekwerken. ProRail heeft een aantal webcams op het project geplaatst waarop live beelden van de werkzaamheden te zien zijn. Deze kun je hier bekijken. Wordt vervolgd!