Zoeken

VolkerRail en Inspectation voeren drone-inspectie uit aan Oosterscheldekering.

VolkerRail en Inspectation hebben, met toestemming van Rijkswaterstaat, inspecties met drones uitgevoerd aan de Oosterscheldekering. Deze manier van inspecteren is relatief nieuw en steeds meer in opkomst. Het gebruik van drones maakt inspecteren op moeilijk toegankelijke plekken niet alleen mogelijk, het is ook nog eens een snellere manier van werken.

Moeilijk bereikbaar

Aan de Oosterscheldekering werd mogelijke schade aan de conservering van de kering-deur aan de zeekant onderzocht. Deze plek is moeilijk te bereiken voor inspecteurs. Bovendien brengt het de nodige risico’s met zich mee. Het is Inspectation, bedrijfsonderdeel van VolkerRail, gelukt om door middel van een speciale windbestendige drone de inspectie uit te voeren.

Snel, efficiënt en veilig

Omdat de drone dichtbij de deur kon vliegen, konden foto’s met een zeer hoge resolutie worden gemaakt. De details op de kering-deur waren hierdoor erg goed zichtbaar. Op aanwijzing van de inspecteur konden de moeilijke bereikbare plekken op een snelle, efficiënte en veilige manier in beeld worden gebracht.

 

 

Spectaculair staaltje inspectie

Ook voor passanten bleef de drone-inspectie niet onopgemerkt. De interesse voor deze manier van inspecteren was overweldigend. Als VolkerRail en Inspectation zijn we trots dat we deze veelbelovende werkwijze ten uitvoer konden brengen.