Zoeken

VolkerRail neemt eerste duurzame lasbussen in ontvangst.

Vandaag heeft VolkerRail twee nieuwe lasbussen in ontvangst genomen. VolkerRail is de eerste in Nederland die twee duurzame Euro 6 lasbussen in gebruik gaat nemen.

Hoogste milieunorm

De rail-weg lasbussen zijn geschikt voor thermiet- en oplaswerkzaamheden. Bovendien zijn de bussen milieuvriendelijker. Op dit moment rijden er zo’n 50 lasbussen rond in Nederland. Echter hebben deze lasbussen allemaal de normering Euro 5 of lager. Met deze twee nieuwe euro 6  lasbussen voldoet VolkerRail aan de hoogste milieunorm.

KOKS Group heeft de nieuwe lasbussen in Dordrecht afgeleverd. Het bedrijf is erin geslaagd om voor een aantal uitdagingen die de nieuwe lasbus met zich meebracht, een passende oplossing te vinden. De ombouw voor onder andere de AdBlue-installatie is hiermee succesvol gerealiseerd. Daarnaast voldoen de nieuwe lasbussen aan de hoogste arbo-eisen en zijn ze voorzien van een liftsysteem voor het laden en lossen van zwaar gereedschap. Ook hebben de lasbussen een zeer gebruiksvriendelijke inrichting, LED-energiezuinige verlichting en een ruimte- en gewicht-besparende Mobile Power aangedreven generator, die alle energie levert voor de lasmachines en gereedschappen.

KOKS Group droeg de lasbussen vanochtend over aan Jasmijn Heirsch, Projectleider bij de lasafdeling van VolkerRail. Als één van de weinige dames in een technisch vakgebied mocht zij deze nieuwe lasbussen in ontvangst nemen. Jasmijn overhandige de sleutels aan onze lassers, Theo en Desmond, die deze bussen in gebruik gaan nemen.

 

Bij VolkerRail streven naar een duurzamere werkwijze. We wensen onze lassers veel veilige kilometers en werkplezier met de nieuwe lasbussen en danken KOKS Group voor het leveren van deze milieuvriendelijke voertuigen.