Zoeken

VolkerRail start tweede editie Techniekdagen op Railcenter-terrein

De tweede editie van de VolkerRail Techniekdagen is weer gestart. De komende acht werkdagen komen onze mensen bijeen op Railcenter-terrein. De Techniekdagen zijn uitgebreid, dus meerdere disciplines zullen deze dagen de revue passeren.

Uitgebreid, verbredend en verdiepend

Vorig jaar werden de Techniekdagen voor het eerst georganiseerd door een gepassioneerd team binnen VolkerRail. Onze mensen van de disciplines Baan en Bovenleiding kregen toen zowel een verbredende als verdiepende training. Dit jaar zijn de Techniekdagen uitgebreid en werden ook de disciplines Seinwezen, Ondergrondse infra, Connectiviteit en Voedingen eraan toegevoegd. Collega’s Erik Fontein, Marcel Hissink en Wouter Hofstede zijn medeverantwoordelijk voor de organisatie. Marcel: “Ik vind het bijzonder goed dat we het in de rustigere periode van het jaar mogelijk maken om deze activiteiten met onze mensen te doen. Iedere ochtend wordt de dag geopend door een van onze directieleden. Ook zij nemen de tijd om in gesprek te gaan met de mensen, samen zetten we de puntjes op de i.”

Niet standaard

Tijdens de Techniekdagen wordt stilgestaan bij een heel aantal zaken. Wouter: “De medewerkers krijgen onder andere vakspecifieke uitleg over aankomende projecten en nieuwe technieken. We laten dingen zien die niet dagelijks aan bod komen. Op een interactieve manier wordt samen gekeken waar in de voorbereidingen profijt uit kan worden gehaald. Daar is niet altijd een standaard opleiding voor, maar het is voor de werkzaamheden wel heel belangrijk.”

Eerste spooraannemer

VolkerRail is de eerste spooraannemer die de Techniekdagen organiseert. Het programma wordt ondersteund door onder andere VolkerWessels-werkmaatschappij Vialis, die haar diensten gratis aanbood. Erik: “Deze dagen zijn hartstikke leuk! Het programma wordt goed ontvangen en je kunt merken dat iedereen vol enthousiasme meedoet aan de activiteiten. Het is goed dat we dit als bedrijf voor onze mensen kunnen doen.

 

We wensen onze mensen een leuke en leerzame tijd toe!