Zoeken

VolkerRail start vannacht met achtdaagse buitendienststelling Alphen aan den Rijn – Leiden.

Vannacht beginnen onze mensen aan de buitendienststelling tussen Alphen aan den Rijn en Leiden. Het werk wordt de komende acht dagen uitgevoerd. Met een team dat in totaal uit ruim 150 diensten per dag bestaat gaan onze mensen aan de slag.

Bijzondere wissels

In de komende acht dagen worden drie overwegen vernieuwd. De regelbare bevestigingen van het spoor op het viaduct over de Lammensweg worden vernieuwd. Ook zal een wisselvernieuwing van twee wissels plaatsvinden. Het bijzondere aan deze wisselvernieuwing is dat de huidige wissels 1 op 34 zijn. Deze worden uit het spoor gehaald en vervangen voor wissels 1 op 29. Een bijzondere klus waar een tijdelijk hulpspoor voor wordt aangelegd. Hierdoor kunnen de nieuwe wissels met vier spoorkranen in meerdere secties ingebracht worden. Voor het aanvoeren, hijsen en inbrengen van deze wissels worden de zwaarste vervoer-, hijs- en spoormiddelen ingezet. Voor de wijziging van deze wissels wordt ook de bovenleiding aangepast en wordt de beveiliging geheel omgebouwd.

De achtdaagse buitendienststelling duurt tot vrijdagochtend 17 augustus. In die periode zullen verschillende overwegen worden afgesloten, daarvoor zijn omleidingen gerealiseerd. Na de buitendienststelling wordt het spoor weer in dienst gegeven. We wensen onze mensen veel succes en zien uit naar het resultaat!